Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας (Γ'-Δ' τάξεις)

Το 2ο βιβλίο με το οποίο ασχοληθήκαμε στα πλαίσια του προγράμματος της Φιλαναγνωσίας ήταν "Ο φίλος μου ο Τζίμ" της βελγίδας  εικονογράφου και συγγραφέα Kitty Crowther,  το οποίο τιμήθηκε το 2010 με βραβείο ΑLMA , το σημαντικότερο βραβείο παιδικού βιβλίου στον κόσμο.


1η συνάντηση

Η 1η συνάντηση ήταν πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες. Τα σχολεία ήταν κλειστά και το μάθημα γινόταν εξ αποστάσεως. Αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Αυτή τη φορά η ανάγνωση του παραμυθιού δεν έγινε από την κυρία μας αλλά από τον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου , ο οποίος μέσω ενός βίντεο μας χάρισε μια απολαυστική ανάγνωση!

Απολαύστε τη κι εσείς!
https://video.link/w/mDp1c
 

Αφού λοιπόν το ακούσαμε , η κυρία μας έκανε πολλές ερωτήσεις αλλά όχι όπως γίνεται κάθε φορά που διαβάζουμε μια ιστορία, αλλά μέσω ενός κουίζ. 

Aκολουθήστε τον σύνδεσμο και παίξτε κι εσείς!

https://quizizz.com/join/pre-game/running/U2FsdGVkX1%252BbwRxaTfFOvdrcm4RL2KSWAjZPrAyTJ%252BFatRlx2rh6X%252BEG4BuwJ0ImApaAkNXsX2b74NuJtuHvR59axgsy42smDujW4mP%252FUKo%253D/start

Έγινε μια πολύ ωραία κουβεντούλα για τη φιλία και το πόσο σημαντικοί είναι οι φίλοι/ες στη ζωή μας. Μοιραστήκαμε τις δικές μας εμπειρίες και τα συναισθήματά μας για διάφορες καταστάσεις που περάσαμε και ζήσαμε μαζί τους. Έτσι όμορφα έκλεισε η 1η μας συνάντηση.


2η συνάντηση

Η 2η συνάντηση έγινε μετά από πολύ καιρό, αλλά αυτή τη φορά τα σχολεία είχαν ανοίξει και αυτό μας έδωσε μεγάλη χαρά.

Η κυρία μας θύμισε το παραμύθι, αν και οι περισσότεροι/ες το θυμόμασταν καλά γιατί μας άρεσε πολύ.

Στη συνέχεια με τη βοήθεια τις κυρίας κρατήσαμε σημειώσεις με τα πιο βασικά σημεία του παραμυθιού. Αυτό μας φάνηκε πολύ χρήσιμο όταν στη συνέχεια η κυρία μας χώρισε σε 3 ομάδες για να δημιουργήσουμε το δικό μας ... ανάποδο παραμύθι!

Μας φάνηκε τέλεια αυτή η ιδέα! Και έγινε ακόμη καλύτερη , όταν η κυρία μας είπε πως για να δουλέψουμε σε ομάδες θα πρέπει να βγούμε στο προαύλιο! 

Αφού γράψαμε τα δικά μας παραμύθια, τα παρουσιάσαμε στις υπόλοιπες ομάδες και όλοι καταχειροκροτηθήκαμε!!!

Αυτές είναι οι ιστορίες που φτιάξαμε! Καλή ανάγνωση!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου