Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Βιβλία σε Ρόδες


 Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες στις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα. Δημιουργήθηκαν το 2012 από την πολιτιστική εταιρεία Η ΠΥΡΝΑ.

Σκοπός του προγράμματος είναι  να ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεφυλλίσουν,  να διαβάσουν τα βιβλία και να «ταξιδέψουν» μαζί τους, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν. 

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® εισάγουν τους μαθητές στον κόσμο της λογοτεχνίας και τους παρέχουν την επιλογή να δανειστούν τα βιβλία στο σπίτι.

Τα Βιβλία σε Ρόδες έφτασαν και στο δικό μας σχολείο και συγκεκριμένα στις Γ, Δ, Ε΄και ΣΤ΄τάξεις. Το θέμα που επιλέξαμε είναι "Ο πλανήτης μας". Μέσα από μια σειρά βιβλίων οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μάθουν για τον πλανήτη μας, τα οικοσυστήματά του, τους ωκεανούς, τους υγρότοπους και τη βιοποικιλότητα. Θα θαυμάσουν την αντοχή του και θα προβληματιστούν γύρω από τις απειλές που δέχεται.  

Μια βαλίτσα με 25 βιβλία ανυπομονεί να ανοιχτεί και να μας ταξιδέψει στον υπέροχο πλανήτη μας!

Φτιάξαμε μία ζωγραφιά από το βιβλίο που μας άρεσε περισσότερο και δημιουργήσαμε ένα βιβλιαράκι το οποίο θα ταξιδέψει μαζί με τη βαλίτσα. Προορισμός; Το επόμενο σχολείο!



 
 


 

 
 




 
 
 
 

















 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου