Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Εκπαιδευτική εκδρομή

 Εκδρομή στο Χαλκί και στα Μονοίτσια


Την Τετάρτη 18 Μαΐου κάναμε μια πολύ όμορφη βόλτα στα ορεινά μέρη του νησιού. Παρατηρήσαμε τη διαφορετική βλάστηση και εντοπίσαμε διαφορετικά δέντρα που φυτρώνουν, όπως ελιές και βελανιδιές.

Η πρώτη μας στάση ήταν στα Μονοίτσια, όπου επισκεφτήκαμε τη φάρμα "Back to the roots". Και τι δεν είδαμε! Μας υποδέχτηκε ο κύριος Γιαμούρης Γιώργος και ο σκύλος του ο Δίας. Στη συνέχεια τρέξαμε όλοι προς το βάθος της φάρμας περνώντας ανάμεσα από ελιές 800 ετών. Ο κύριος Γιώργος μας είπε πως οι ελιές αυτές φυτεύτηκαν από τον Μάρκο Σανούδο όταν κατέκτησε τη Νάξο. Στο βάθος της φάρμας μάς περίμεναν τα γαϊδουράκια! Προσεκτικά και χωρίς να φωνάζουμε, τα πλησιάσαμε και τα ταΐσαμε. Είχαμε φέρει από το σπίτι μας καροτάκια. Τα κόψαμε και όλοι, ακολουθώντας τις οδηγίες του κυρίου Γιώργου, είχαμε τη μεγάλη χαρά να τα ταΐσουμε!


Στη συνέχεια βγάλαμε νερό από το πηγάδι το οποίο δώσαμε στον Δία και στα γαϊδουράκια!

Έπειτα, κάναμε όλοι και όλες σειρές και εξασκηθήκαμε στην τοξοβολία!Στο τέλος αυτής της εκδρομής, επισκεφτήκαμε την Πυροσβεστική, στο Χαλκί. Ο προϊστάμενος μας ενημέρωσε για τις αρμοδιότητές τους, μας έδειξε τις στολές και τα κράνη που πρέπει να φορούν σε περίπτωση πυρκαγιάς και κάναμε μια συζήτηση, μια που έρχεται το καλοκαίρι, για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το νησί μας από τις πυρκαγιές.  

δείτε το παρακάτω video από τη WWF 
https://www.youtube.com/watch?v=ngUhs-lvj5Y&t=45s
  

 Σημαντικές οδηγίες από τη WWF για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Μπήκαμε κι εμείς -για λίγο- στη θέση τους.  Καταλάβαμε πόσο σημαντικό αλλά και πόσο δύσκολο είναι το έργο τους. 

 
Περάσαμε υπέροχα!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου