Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, γιορτάστηκε φέτος (2 Οκτωβρίου 2017) στα σχολεία της χώρας η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, αντικαθιστώντας τα μαθήματα με δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες.
Με το σύνθημα «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον», η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες, καθώς επίσης και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που, ιδανικά, θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.
Το Δημοτικό Σχολείο Γλινάδου σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Βίβλου, εντός του σχολικού ωραρίου, πραγματοποίησαν αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια και δράσεις με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, τόσο στην οργάνωση όσο και στην εφαρμογή, που περιλάμβαναν προβολές ταινιών και βίντεο, διαδραστικές συζητήσεις, ανάγνωση κειμένων κ.ά..  Υπεύθυνος δραστηριοτήτων ήταν ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Ματθαίος Χαμηλοθώρης ο οποίος διδάσκει το μάθημα της Φ.Α. και στα δύο σχολεία.
Επιπλέον, συμμετείχαν ορισμένοι μαθητές από το Γυμνάσιο Βίβλου με τον Διευθυντή στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να επισημάνουμε πόσο σημαντικές είναι οι διασχολικές συνεργασίες αλλά και τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τέτοιες συνεργασίες (ανταλλαγή εμπειριών κι απόψεων μεταξύ μαθητών κι εκπαιδευτικών, ανταλλαγή επισκέψεων, προώθηση συνεργατικής μάθησης κ.ά.).Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου