Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

«Η χελώνα καρέτα-καρέτα» (Μετάβαση)

Στο πλαίσιο του προγράμματος ομαλής μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, σήμερα με χαρά υποδεχτήκαμε στην τάξη μας τους μαθητές του νηπιαγωγείου. Στην αρχή ανταλλάξαμε όμορφα δώρα. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου μάς χάρισαν ένα όμορφο κολλάζ που έφτιαξαν για την τάξη μας και οι μαθητές της πρώτης χάρισαν σε κάθε παιδί από μία αγαπησιάρικη πεταλουδίτσα φτιαγμένη από πολλές καρδούλες που έκρυβε στο σώμα της και ένα μολυβάκι.

Μετά από αυτό το όμορφο καλωσόρισμα και αφού γνωριστήκαμε μεταξύ μας (τα παιδιά βέβαια γνωρίζονταν, αφού πέρυσι ήταν συμμαθητές), φτιάξαμε μεικτές ομαδούλες. Στη συνέχεια τα παιδιά της πρώτης έδειξαν στους μικρούς τα βιβλία και τα τετράδιά τους και γράψαμε την ορθογραφία μας. Αμέσως μετά προχωρήσαμε στο επόμενο κεφάλαιο της Γλώσσας με τίτλο «η χελώνα καρέτα-καρέτα».


Τα παιδιά της πρώτης τάξης έκαναν ανάγνωση του μαθήματος και όλοι μαζί συζητήσαμε και επεξεργαστήκαμε όλες αυτές τις σπουδαίες πληροφορίες για τη θαλάσσια χελώνα. Έπειτα είδαμε πολλά βιντεάκια σχετικά με την αναπαραγωγή της χελώνας καρέτα-καρέτα, τις παραλίες που επιλέγει να γεννήσει τα αυγά της, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα μικρά, αλλά και όσα από αυτά καταφέρνουν να μεγαλώσουν. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως όλοι είμαστε υπεύθυνοι για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και συζητήσαμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να μην εξαφανιστεί.

Στη συνέχεια ακούσαμε από τον μικρό αναγνώστη το υπέροχο βιβλίο «που πας χελωνάκι;» και τραγουδήσαμε όλοι μαζί το τραγούδι του Γιάννη Ζουγανέλη «σώστε τη χελώνα καρέτα-καρέτα».Στο τέλος φτιάξαμε ο καθένας από ένα χελωνάκι για  να μας θυμίζει αυτήν την όμορφη μέρα, αλλά και για να μην ξεχνάμε πως κάποια ζώα μάς έχουν ανάγκη…

Περάσαμε υπέροχα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου