Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο


Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) έχει καθιερωθεί εδώ και 10 χρόνια και γιορτάζεται στις αρχές Φεβρουαρίου. Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Φέτος το σύνθημα της Ημέρας αυτής είναι "Να δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο Ίντερνετ". 

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, το σχολείο μας διοργάνωσε μια παρουσίαση με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο ίντερνετ. Αρκετοί γονείς παρευρέθησαν, ενημερώθηκαν, έθεσαν τα ερωτήματά τους και συζήτησαν με τα παιδιά και τους δασκάλους/ες.  




Στο τέλος, τα παιδιά παρουσίασαν τα σύννεφα λέξεων, που δημιούργησαν με λέξεις, που σχετίζονται με το ίντερνετ. Ζητήθηκε από τα παιδιά να καταγράψουν 5 λέξεις που τους "έρχονται στο μυαλό" όταν ακούν τη λέξη internet.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα...









για να δείτε την παρουσίαση πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.slideshare.net/secret/8S5k8kXa8Pav7J







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου